FAQ

Hoe snel wordt mijn bestelling thuisbezorgd?

Wij bellen je om een persoonlijke bezorgafspraak te maken, op het moment dat jou uitkomt. Je bestelling wordt in 2-5 werkdagen bij je thuisbezorgd. Zie ook het verzendbeleid.

 

Kunnen Don Maria Barro kruiken buiten staan?

Alleen in de zomer. Don Maria Barro kruiken zijn niet bestand tegen vorst. Daarom moeten zij binnen staan. Als dit niet kan, zou je de kruik ook in een doek of zeil kunnen wikkelen en onder een afdak/serre of in een tuinhuisje zetten. Alleen in de zomermaanden, wanneer er geen vorst is, kan de kruik buiten staan. 

 

Ik vind de kruiken mooi, maar ik wil ze eerst in het echt zien. Waar kan dat?

Dat kan in de showroom in Gennep. Dit is het adres:

Spoorstraat 89

6591 GS Gennep

Noord-Limburg, Nederland

  

Welke betaalmethoden accepteert Don Maria Barro?

Wij accepteren iDEAL, Bancontact, PayPal, Apple Pay, Google Pay, Visa, MasterCard, Maestro, American Express, Shop Pay.Waar komen de Don Maria Barro kruiken vandaan?

Don Maria Barro kruiken komen uit een 18e-eeuwe wijngaard in Portugal. Ze zijn handgemaakt in ambachtelijke terracotta werkplaatsen in Portugal.

 

Wat is de historische achtergrond van Don Maria Barro kruiken? Zijn ze echt 50-150 jaar oud?

De kruiken zijn geverifieerd door een externe antiek expert, die het volgende concludeerde: ''U bent in het bezit van een aardewerk/steengoed voorraadpot waarschijnlijk van Zuid Europese origine, een model wat wij in Nederland niet vaak tegenkomen. Er werd door de Romeinen, maar ook door de Chinezen, Perzen en Grieken allerlei voorraadvaten vervaardigd, deze modellen werden traditioneel vele eeuwen gekopieerd. We hebben hier te maken met een gebruiksvoorwerp (oliekan) wat extra fraaie bewerking op de buik, zeer waarschijnlijk in de 19e eeuw vervaardigd.''

Daarnaast heeft een enkele kruik het jaartal 1876 erin gegraveerd.Wat doet Don Maria Barro aan duurzaamheid?

- Geen verpakkingen - Wij hebben ervoor gekozen geen verpakking voor de kruiken te gebruiken. Hiermee besparen wij een hoop plastic en karton!

- Gecombineerde vracht - De bezorging van de kruiken wordt uitgevoerd door een koerier die op basis van een freight-sharing platform zo efficiënt mogelijk een route door Nederland en/of België aflegt. Hierdoor wordt lege laadruimte en zogenaamde ‘empty kilometers’ zoveel mogelijk voorkomen. Dit bespaart een hoop brandstof.

- Papierbesparing - Wij minimaliseren het gebruik van papier. Alle communicatie en operationele processen verlopen digitaal.